Рада ухвалила за основу законопроєкт щодо протимінної діяльності

 

Верховна Рада у вівторок, 16 червня, прийняла за основу проєкту Закону “Про внесення змін до Закону України “Про протимінну діяльність в Україні”.

Як передає “Новинарня“, за документ проголосували 273 народні депутати.

Метою прийняття проєкту є оптимізація системи протимінної діяльності в Україні та приведення окремих положень Закону у відповідність до чинного  законодавства в Україні шляхом внесення відповідних змін.

За словами голови підкомітету Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Ірини Верещук, прийняття саме цього проєкту має створити умови для спрощення управління та координації діяльності всіх операторів протимінної діяльності, зокрема й міжнародних.

Також йдеться про поліпшення умов життєдіяльності мешканців територій, які постраждали від наслідків збройної агресії Російської Федерації.

“Невідкладне прийняття цього закону суттєво зменшить кількість випадків травматизму та загибелі мирного населення на Сході України”, – зазначила нардепка.

Нагадаємо, 6 грудня 2018 року Верховна Рада VII скликання вже приймала схожий законопроєкт  – №9080-1 про протимінну діяльність в Україні, лобійований західними партнерами держави.
Тоді парламент мусив шість разів переголосовувати “за повернення” через нестачу голосів.

Читайте також:
Земля з мін. Якою ціною Україна розміновує Донбас

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна