За одного з підозрюваних у справі про рекордний хабар внесли 40,3 млн грн застави

 

За колишнього директора з правових питань компанії Burisma Андрія Кічу, підозрюваного у справі про хабар у 6 мільйонів доларів керівництву НАБУ і САП, внесли заставу у розмірі 40,3 мільйона гривень.

Підозрюваного звільнили з-під варти 15 червня, повідомляє “Українська правда” з посиланням на пресслужбу Вищого антикорупційного суду.

“Юридична компанія внесла заставу. Підозрюваного звільнили з-під варти. Але він має дотримуватися покладених на нього обов’язків”, – повідомила очільниця відділу комунікацій ВАКС Олеся Чемерис.

Раніше суд обрав запобіжні заходи для всіх трьох підозрюваних у справі щодо хабаря керівництву САП і НАБУ. Всіх арештували з можливістю внесення застави.

Так, за колишню керівницю одного з департаментів Державної фіскальної служби Олену Мазурову призначено заставу в розмірі 120 мільйонів 24 тисячі гривень, за відстороненого з посади першого заступника начальника головного управління Державної податкової служби в Києві Миколу Ільяшенка – 84 мільйони 80 тисяч гривень, за Андрія Кічу – 40 мільйонів 300 тисяч гривень.

Як інформувала “Новинарня“, детективи НАБУ 12 червня задокументували факт надання колишнім високопосадовцем попередньої влади хабара у розмірі 6 млн доларів керівнику САП Назару Холодницькому та керівництву НАБУ за закриття справи проти нього.

13 червня очільники НАБУ та САП повідомили, що хабар їм пропонували за закриття справи, пов’язаної з ексміністром екології Миколою Злочевським. Вона стосується причетності до заволодіння коштами стабілізаційного кредиту Національного банку, виданий на підконтрольний Сергієві Курченку “Реал-Банк”.

У цій справі затримали трьох осіб, серед яких перший заступник начальника Головного управління Державної податкової служби у Києві та двоє довірених осіб Злочевського.

Микола Злочевський виїхав з України наприкінці 2014 року після того, як набув статусу підозрюваного у незаконному збагаченні. У січні 2015 року Генеральна прокуратура України оголосила його у розшук.
Восени 2016 року з сайту МВС була знята інформаційно-статистична картка про розшук ексміністра.
Інформація про припинення розшуку була внесена на підставі надісланої з Генпрокуратури постанови про скасування державного розшуку Злочевського.

Читайте також:
Рекордний хабар: гроші, передані в НАБУ за закриття справи Злочевського, рахували 12 годин

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна