Кадиров замовив вбивство грузинського журналіста, що обматюкав Путіна в ефірі

 

У понеділок, 15 червня, в столиці Грузії під час спецоперації затримали громадянина Російської Федерації Васамбека Бокова, що на замовлення глави Чечні Рамзана Кадирова планував вбивство журналіста Георгія Габунії.

Як передає “Ехо Кавказу”, про це заявив гендиректор телеканалу “Мтаварі архі” Ніка Гвамарія.

За його словами, замовником вбивства є очільник Чечні Рамзан Кадиров, причина – скандальні вислови журналіста щодо російського президента в ефірі каналу “Руставі-2” влітку минулого року.

У Службі національної безпеки Грузії підтвердили, що громадянин РФ планував замовне вбивство.

“Затримання звинуваченого В.Б. відбулося в рамках розслідування факту підготовки замовного вбивства. Контррозвідувальний центр розпочав його за оперативною інформацією”, – йдеться у повідомленні грузинських правоохоронців.

Ім’я затриманого не розголошують, але ініціали збігаються з поширеною інформацією у ЗМІ.

“Коли я тільки виступив із монологом, то не очікував, що все так обернеться… Що відреагує Путін, потім ще обговорюватимуть в Держдумі, виступить Кадиров. Але коли вони всі це сказали, я знав – це не випадковість. У нас є конкретні приклади, коли людей вбивають через те, що вони не подобаються Путінові. Я знав, що маю бути обережним. Мою охорону посилили. Вона помітила, що за мною стежать”, – сказав Габунія.

На його думку, ця подія свідчить, що діалог із Росією – безперспективний.

“Можливо, я помилився… Або зробив щось жахливе. Але сусідня країна відправляє вбивцю з метою моєї ліквідації. Як після такого можна говорити з Росією? Держава діє середньовічними методами”, – наголосив журналіст.

Як інформувала “Новинарня“, 7 липня 2019 року Георгій Габунія, ведучий авторської програми P.S., яка виходить на “Руставі-2”, російською мовою звернувся до президента Росії Володимира Путіна і нецензурно вилаяв його. Після цього стало відомо, що гендиректор Ніка Гварамія звільнений зі своєї посади. 

Читайте також:
З грузинського телеканалу звільнили ведучого, який облаяв Путіна

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.