У Грузії звільнили гендиректора каналу, на якому ведучий облаяв Путіна

 

Генеральний директор грузинського телеканалу «Руставі-2» Ніка Гварамія звільнений зі своєї посади. Це сталося 17 липня, відразу ж після того, як власником телеканалу знову став бізнесмен Кібар Халваші. Замість Гварамії він призначив керувати телеканалом свого юриста Паату Салію.

Про це в четвер, 18 липня, повідомляє “Радіо Свобода”.

Відповідні зміни в керівництві телеканалу вже відображені на сайті реєстру Міністерства юстиції Грузії.

Гварамія за кілька годин до звільнення заявляв, що у нього підписаний контракт з телеканалом до 31 грудня 2020 року і що він не збирається нікуди йти. Після відставки він заявив про політичні причини свого звільнення, підкресливши, що голова МЗС Росії Сергій Лавров і президент Росії Володимир Путін «вимагали» закрити телеканал.

Телеканал на початку липня став фігурантом політичного скандалу між Росією і Грузією. 7 липня Георгій Габунія, ведучий авторської програми P.S., яка виходить на «Руставі-2», російською мовою звернувся до президента Росії Володимира Путіна і нецензурно вилаяв його.

Як інформувала “Новинарня“, український телеканал проведе телеміст із грузинським “Руставі-2”.

Читайте також:
“Недоречно”. Польща не запросить Путіна на роковини початку Другої світової

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна