Окупанти вкотре заблокували КПВВ “Станиця Луганська” і “Мар’їнка”

 

Окупанти на Донеччині знову заблокували функціонування гуманітарних дорожніх коридорів через КПВВ “Станиця Луганська” і “Мар’їнка”.

Про це в понеділок, 15 червня, повідомляє пресслужба ДПСУ.

“Сьогодні, з 11:00 у зазначених контрольних пунктах розпочато пропускні операції, що тривали до 14:00. Через КПВВ “Станиця Луганська” на тимчасово окуповану територію України пропустили п’ятеро громадян. Станом на 12:15 прикордонники забезпечили повернення цих громадян на контрольовану територію, адже окупанти знову заблокували рух на цьому напрямку”, – йдеться у повідомленні.

Біля КПВВ “Мар’їнка” охочих перетнути лінію розмежування станом на обід не було. “КПВВ “Мар’їнка” досі не функціонує з вини окупантів, які блокують усі спроби громадян перетнути лінію розмежування”, – пояснили прикордонники.

“Кричущим прикладом цинічного поводження загарбників є те, що російські найманці вже чотири доби утримують перед своїм блокпостом двох людей, вперто не дозволяючи їм проїхати додому. За необхідності прикордонники зі складу Об’єднаних сил готові забезпечити їх повернення на контрольовану територію”, – зазначили у Держприкордонслужбі.

Нагадаємо, на вихідних частково відновили пропуск через лінію розмежування в контрольному пункті в’їзду-виїзду “Станиця Луганська”.

Так, на контрольовану територію прослідувало 165 громадян, серед яких 36 абітурієнтів, а 136 громадян вирушили в зворотному напрямку, при цьому четверо з них були непропущені окупантами без пояснення причин.

Читайте також:
Україна поновлює роботу КПВВ на межі з Кримом

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна