Під час ультрамарафону на Одещині загинула член збірної України з добового бігу Катерина Катющева

 

Під час ультрамарафону “Ультратрейл Куяльник” в неділю, 14 червня, загинула ультрамарафонка та член збірної команди України з добового бігу Катерина Катющева.
Після отриманого навантаження дівчина померла в лікарні від інсульту.

Про це в неділю, 14 червня, поінформував голова пресслужби Одеської облдержадміністрації Денис Соколов.

Забіг розпочався вдень на території неподалік від Куяльницького лиману. Близько 14.00 зв’язок з бігункою втратили.

Дівчину шукали понад вісім годин спортсмени, волонтери, родичі та поліція разом з кінологами. Розглядали версію з викраденням.

Але врешті дівчину знайшли.

“Виявилося, що спортсменка спочатку зазнала теплового удару, а потім, пролежавши до ночі, — переохолодження”, – повідомляє управління Нацполіції в Одеській області.

“Коли вже почала іти потужна злива, пішов сигнал, що Катю знайшли. Її на джипі витягли з вже потопаючого в бруді лиману”, – пише голова пресслужби Одеської облдержадміністрації Денис Соколов на фейсбуці.

Дівчину негайно доставили в лікарню, але пізно ввечері вона померла від інсульту через пережите навантаження.

На сайті ультрамарафону зазначають, що забіг проходить на північно-західному узбережжі Одеської затоки в найнижчій точці України – мінус 5 метрів від рівня моря.

Бігунам слід було подолати за 14 годин майже 70 км під пекучим сонцем на майже пустельній території з високим вмістом солі у ґрунті.

“Всі знають, що таке Одеський ультратрейл Куяльник. Пекельна спека, повсюди сіль і 67 кілометрів по глині можуть сильно вдарити навіть по лідерах. Це смертельно небезпечна пустеля”, – додав Соколов.

Читайте також:
Відомий український спортсмен Роман Вірастюк помер після операції на серці

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна