Відомий український спортсмен Роман Вірастюк помер після операції на серці

 

Відомий український легкоатлет Роман Вірастюк помер на 52-му році життя після операції на серці.

Про смерть спортсмена в суботу, 27 липня, повідомив міністр молоді і спорту Ігор Жданов.

Як написав у “Фейсбуці” брат покійного, Василь Вірастюк, Роман помер о 5-й годині ранку.

11 липня Вірастюку-старшому зробили складну операцію на серці (аневризма, розшарування черевної аорти), яка тривала 20 годин.

“Не стало Романа Вірастюка – нашого друга, колеги, спортмена, митця, телеведучого, людини багатьох талантів, неординарної особистості з великим і добрим серцем. Для Міністерства молоді та спорту, кожного з нас – це непоправна втрата і великий біль. Співчуваємо, сумуємо та підтримуємо рідних Романа в цей важкий час. Вічна пам’ять Роману Вірастюку. Друже, нам буде дуже тебе не вистачати”, – написав Жданов у “Фейсбуці”.

Роман Вірастюк – старший брат відомого українського стронгмена Василя Вірастюка.
Народився 21 квітня 1968 року в Івано-Франківську.
Майстер спорту України міжнародного класу з легкої атлетики (штовхання ядра), колишній капітан олімпійської збірної України з легкої атлетики. 17-разовий чемпіон України у штовханні ядра, бронзовий призер чемпіонату Європи 1994 року, триразовий чемпіон Всесвітніх військових ігор. На Олімпіаді 1996 року він посів 6-те місце.
Після закінчення спортивної кар’єри Вірастюк був головою департаменту олімпійських видів спорту в Міністерстві молоді та спорту України, очолював спорткомітет Івано-Франківської ОДА, працював ведучим на кількох спортивних телепроектах.
На позачергових виборах до Верховної Ради 21 липня Роман Вірастюк балотувався як самовисуванець на окрузі №84 в Івано-Франківській області (вже перебуваючи в лікарні), посів четверте місце.

Прощання з Романом Вірастюком відбудеться 28 липня біля Міністерства молоді та спорту. Поховають його 29 липня в Івано-Франківську, повідомив у соцмережі брат Василь Вірастюк.

Читайте також:
Помер легендарний футболіст київського “Динамо” Віктор Матвієнко

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна