Помер легендарний футболіст київського “Динамо” Віктор Матвієнко

 

У четвер, 29 листопада, у віці 70-ти років помер легендарний футбольний захисник київського “Динамо” 70-х років Віктор Матвієнко.

Про це повідомляє прес-служба столичного клубу.

За київське “Динамо” заслужений майстер спорту Віктор Матвієнко виступав із 1970 по 1977 роки, був чотириразовим чемпіоном СРСР, володарем Кубка країни, Кубка Кубків та Суперкубка УЄФА. Зі збірною СРСР завойовував срібні медалі Євро-1972 та бронзові на Олімпіаді-1976.

Кар’єру гравця Віктор Антонович завершив у 30 років.

Як тренер він працював з польською “Орлентою” та молдовським “Тілігулом”, а в Україні — з рівненським “Авангардом”, хмельницьким “Поділлям”, чернівецькою “Буковиною” та “Торпедо” з рідного Запоріжжя.

Віктор Матвієнко п’ять разів потрапляв до списків кращих гравців чемпіонатів Союзу, був нагороджений орденом “За заслуги” III та II ступенів.

Як повідомляла “Новинарня“, 26 листопада, у віці 82 років пішов із життя екс-капітан київського “Динамо” Віктор Каневський.

Читайте також:
Помер видатний гравець і тренер “Динамо” Олег Базилевич

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна