Помер видатний гравець і тренер “Динамо” Олег Базилевич

оновлено

У вівторок, 16 жовтня, у Києві помер легендарний футболіст і тренер київського “Динамо” Олег Базилевич. Багаторічному соратнику Валерія Лобановського було 80 років.

“Київському “Динамо” Олег Петрович присвятив одні з найкращих років кар’єри гравця та тренера. З 1957-го по 1965-й рік як нападник “біло-синіх” він провів 161 матч та забив 53 голи. Як тренер разом з Валерієм Лобановським очолював легендарне київське “Динамо” середини сімдесятих“, — йдеться в повідомленні прес-служби столичного клубу.

Базилевич-гравець у 1961 році виграв з киянами перші золоті медалі чемпіонату СРСР. А уже як тренер став дворазовим чемпіоном СРСР, володарем Кубка Кубків 1975 та Суперкубка Європи, бронзовим призером Олімпійських ігор 1976-го року.

Читайте також:
Помер легендарний воротар “Динамо” Чанов

Після періоду роботи з киянами він працював у командах “Шахтар”, “Динамо” Мінськ, “Пахтакор”, ЦСКА, “Зоря” Ворошиловград, олімпійської збірної Кувейту та інших.

Із 1992-го по 1994 роки Олег Базилевич очолював національну збірну України.

ОНОВЛЕНО. До слова, перед початком матчу збірних України та Чехії (Ліга Націй УЄФА), у вівторок, 16 жовтня увесь стадіон “Металіст” у Харкові вшанував хвилиною мовчання пам’ять легендарного тренера.

Як повідомляла “Новинарня“, у ніч на 27 липня на 63-му році життя помер визначний український хокеїст, воротар київського “Сокола” 1980-90-х років Юрій Шундров.

Читайте також:
Гравці і тренери збірної України провідали поранених бійців ЗСУ у шпиталі Харкова. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна