Помер легендарний воротар “Динамо” Чанов

 

Славетний радянський і український футбольний воротар Віктор Чанов помер у середу, 8 лютого, у віці 57 років.
Про це повідомило видання “Гордон” з посиланням на рідних Чанова.

Смерть настала близько 19:50.

Чанов народився в 1959 році в Донецьку. На професійному рівні почав грати в 19-річному віці. Три роки – з 1978-го по 1981-й – провів у донецькому “Шахтарі”, потім перейшов в київське “Динамо”.

У столичній команді Чанів виступав до 1990 року, ставши основним голкіпером “Динамо” “золотої” ери Лобановського.

Віктор Чанов – триразовий чемпіон СРСР, п’ятиразовий володар Кубка СРСР, у 1986 році він з клубом став переможцем Кубка володарів кубків європейських країн.

Чемпіон Ізраїлю 1991 року в складі “Маккабі” (Хайфа).

За збірну СРСР у період з 1982-го по 1990 рік Віктор Чанов зіграв 21 матч, в яких пропустив вісім голів. Віце-чемпіон Європи 1988 року.

Майстер спорту міжнародного класу (1980). Заслужений майстер спорту СРСР (1986).

Член Клубу Євгена Рудакова – 192 матчі без пропущених голів.

З 1995 року почав тренерську кар’єру, зокрема, працював тренером у “ЦСКА-Борисфен” і київському “Динамо”. Перед тим деякий час був голкіпером “Борисфена”.
Займався бізнесом.

Кавалер ордена “За заслуги” II ступеня (13 травня 2016) — за вагомі особисті заслуги у розвитку і популяризації вітчизняного футболу, піднесення міжнародного спортивного престижу України та з нагоди 30-річчя перемоги у фінальному матчі Кубка володарів кубків УЄФА.

Старший брат Віктора, 65-річний В’ячеслав, відомий виступами за московське “Торпедо”, ЦСКА й “Нефтчі” (Баку), живе й працює в Москві, є громадянином РФ.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна