Тимошенко підтримала Ляшка на довиборах у Раду

 

Партія ВО “Батьківщина” не висуватиме свого кандидата на довиборах до парламенту по округу №208 і підтримає кандидатуру лідера Радикальної партії Олега Ляшка.

Про це лідерка”Батьківщини” Юлія Тимошенко заявила у понеділок, 15 червня, у Верховній Раді, передає “Укрінформ”.

“Наша команда на спільному засіданні підтримала кандидатуру Олега Ляшка як єдиного кандидата від українських сил по 208-му округу, і ми, безумовно, не будемо висувати свого кандидата, а закликатимемо підтримати єдину кандидатуру. Це буде правильно, і це посилить опозиційну команду у Верховній Раді України”, – сказала Тимошенко.

За її словами, на 208-му окрузі єдиним кандидатом від українських сил має бути “людина, яку на цьому окрузі вже підтримує більше 30% людей”.

Раніше Олег Ляшко заявив про рішення балотуватися в Раду на довиборах у 208-му мажоритарному окрузі, по якому на виборах-2019 був обраний аграрій Валерій Давиденко. 23 травня нардеп був знайдений мертвим в своєму офісі в центрі Києва.
Центральна виборча комісія призначила довибори по 208-му окрузі на 25 жовтня, паралельно з місцевими виборами.
У 2012 році виходець із Чернігівщини Олег Ляшко вигравав вибори в цьому мажоритарному окрузі як голова Радикальної партії.
До парламенту двох попередніх скликань (2006 і 2007 рр.) Ляшко обирався як член ВО “Батьківщина” Юлії Тимошенко. Надалі він жорстко опонував Тимошенко, називаючи її “московською зозулею”.

Читайте також:
Київську організацію “Слуги народу” очолив “велюровий” Микола Тищенко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна