У МОЗ розповіли, після відвідання яких країн доведеться відбути 14-денний карантин

 

Міністерство охорони здоров’я опублікувало перелік держав світу, після відвідання яких доведеться відбути обов’язковий двотижневий карантин.

Як повідомили в МОЗ, починаючи з 15 червня, відколи Україна почала відновлювати міжнародне авіасполучення, запроваджується адаптивний підхід до необхідної самоізоляції після приїзду з тих або інших країн.

Усі держави поділяються на дві зони, залежно від кількості активних випадків COVID-19 на 100 тисяч населення.

У “червону” зону входять ті держави, де зафіксовано понад 40 інфікованих на 100 тисяч. Ті, хто приїздить в Україну з цієї зони – незалежно від того, громадяни це України чи інших держав, – після перетину кордону вирушатимуть на обов’язкову 14-денну самоізоляцію або обсервацію.

Для приїжджих із “зеленої” зони такої умови не буде. До таких “безпечних” країн станом на 15 червня належать, зокрема, Польща, Чехія, Угорщина, Румунія, Словаччина, Словенія, Німеччина, Австрія, Швейцарія, Норвегія, Данія, Фінляндія, Латвія, Литва, Естонія, Грузія, Ізраїль, Греція, Кіпр, Єгипет, Туреччина, Туніс, Албанія, Болгарія, Хорватія, Чорногорія, Таїланд, Шрі-Ланка, Мексика, Сейшельські острови тощо.

Також до “зеленої” зони тепер належить Китай, звідки коронавірус на початку 2020 року поширився на увесь світ.




До “червоної” зони, після відвідин якої обов’язково доведеться відбути 14-денний карантин, входять 50 країн світу.

У Європі це Швеція, Велика Британія, Бельгія, Нідерланди, Мальта, Іспанія, Португалія, Франція, Італія, Північна Македонія, Ліхтенштейн, Молдова, а також Росія і Білорусь.

В Азії – Катар, Бахрейн, Кувейт, Оман, ОАЕ, Сінгапур, Вірменія, Азербайджан. До зони ризику належать і Мальдівські острови та ПАР.

Відсидіти 14 днів в ізоляції доведеться також після відвідин США, Канади, низки країн Латинської Америки – Бразилії, Аргентини, Колумбії, Перу, Чилі, Панами й деяких інших країн.

Повністю з переліком держав, що увійшли до “зеленої” та “червоної” зон, можна ознайомитися на сайті  Міністерства охорони здоров’я.

У МОЗ також нагадують, що обов’язковою умовою для іноземців, які приїздять в Україну, є наявність полісу медичного страхування на випадок захворювання на COVID-19.

Читайте також:
Україна відновлює міжнародне авіасполучення: які рейси вже дозволені, які умови

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна