Уряд знизив тарифи на тепло і гарячу воду для населення

 

Кабінет Міністрів у середу, 10 червня, прийняв постанову, якою зобов’язав підприємства теплопостачання знизити у чинних тарифах витрати на придбання природного газу, це своєю чергою має знизити ціни на газ для населення.

Про це поінформувала пресслужба Мінрегіону.

Тарифна політика в ЖКГ безпосередньо залежить від цінової політики в паливно-енергетичному комплексі.

В умовах функціонування ринку природного газу його вартість для підприємств теплопостачання змінюється щомісяця.

“Оскільки ціна природного газу в кожному з місяців опалювального сезону 2020-2021 рр. буде змінюватися згідно з ринком, тарифи необхідно переглянути до початку опалювального сезону, адже важливо визначити розмір витрат на придбання природного газу, адже він складає 80-85% в структурі тарифу. Для населення тарифи на тепло та гарячу воду зменшаться”, – заявила заступниця міністра розвитку громад та територій Наталія Хоцянівська.

Зміни дозволяють підприємствам ТКЕ планувати витрати на придбання природного газу (з метою включення їх до складу тарифів) на рівні середньої ціни природного газу, що склалася за минулий опалювальний сезон.

Також для більшості підприємств ТКЕ з’являється можливість зменшити тарифи на теплову енергію, послуги з постачання теплової енергії та гарячої води, оскільки такі тарифи включали раніше витрати на придбання природного газу вищі від середньої ціни газу минулого опалювального сезону.

Читайте також:
Київводоканал може підвищити тарифи на воду ще на 19%

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна