Фільм про війну на Донбасі “Далекий гавкіт собак” отримав престижну премію Пібоді

 

Фільм данського режисера Сімона Вільмонта про війну на Донбасі “Далекий гавкіт собак” (The Distant Barking of dogs) став переможцем престижної премії Peabody Awards.

Про це йдеться у повідомленні на сайті премії.

У документальній стрічці розповідається про 10-річного хлопчика Олега Афанасьєва, який живе біля лінії фронту на Донбасі. Фільм знімали в селі Гнутове Донецької області з 2015 до 2017 року.

Хлопчик мешкає зі своєю бабусею Олександрою у невеликому будинку в селі на лінії фронту. Більшість людей звідти давно виїхали, але бабусі з онуком подобається жити там разом. Тому вони хочуть залишитися і далі дбати одне про одного, незважаючи на війну й постійні обстріли.

У грудні 2018 року фільм “Далекий гавкіт собак” увійшов у шорт-лист премії “Оскар”.

Трейлер:

Премія імені Джорджа Фостера Пібоді – це щорічна міжнародна премія за видатний внесок у галузі масмедіа, яка вручається з 1941 року.

Премія вручається у таких категоріях:

  • новини;
  • розваги;
  • радіо/подкасти;
  • дитячі та підліткові програми.
  • документалістика.

Читайте також:
У мережі оприлюднили фільм “Рубіж звитяги. Світлодарка”
про Бригаду швидкого реагування на фронті

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна