Бельгійського принца оштрафували на понад 10 тис. євро за порушення карантину в Іспанії

 

Бельгійського принца Йоахіма в Іспанії оштрафували на 10 400 євро за порушення протиепідемічних заходів.

Під час суворого карантину 28-річний небіж короля Бельгії Філіпа брав участь у вечірці в іспанському місті Кордова, після якої й сам заразився коронавірусом, пише The Brussels Times.

“На Йоахіма був накладений максимальний штраф за «серйозне порушення правил цивільного захисту». Якщо сплатити його впродовж 15 днів, сума штрафу буде зменшена вдвічі”, – зазначає видання.

Як повідомляють правоохоронні структури Іспанїі, 24 травня принц літаком із Брюсселя прилетів до Мадрида, після чого поїхав у Кордову на півдні країни (в Андалусії), де 26 травня взяв участь у двох вечірках. На одній із них були присутні 12 людей, на іншій – 15.

Ця кількість відповідала гранично дозволеній на той час у цьому місті (хоча раніше бельгійські ЗМІ повідомляли, що принаймні на одній із вечірок гостей було близько 30). Але порушення принца в іншому: він не відбув обов’язкового 14-денного карантину після прибуття в країну.

За даними бельгійської преси, Йоахім, який є другим сином принцеси Астрід Бельгійської та ерцгерцога Лоренца Австрійського-Есте, приїхав до Кордови на стажування.

Після “гулянок” принц відчув симптоми застуди й пройшов тестування на коронавірус, яке виявилося позитивним.

Як пише іспанська газета El Pais, його високість Йоахім уже шість років зустрічається з мешканкою Кордови Вікторією Ортіс Мартінес-Сагрерою. 31 травня принц визнав, що “не дотримувався всіх заходів карантину” під час поїздки до Іспанії, й публічно попросив вибачення за свої дії, про які “глибоко шкодує” й “усвідомлює всі наслідки”.

Судячи з того, що про значне погіршення стану здоров’я принца нічого не повідомляється, почувається він непогано.

Як відомо, Іспанія – друга з найбільш постраждалих від коронавірусу країн Європи (після Великої Британії). За даними інфографіки Університету Джонса Гопкінса, станом на 11 червня в цій країні лабораторно діагностовано 242,2 тисячі випадків захворювання на COVID-19. Понад 27 тисяч іспанців померли від коронавірусної хвороби.

Читайте також:
“Втратили відчуття часу”: президент Австрії порушив карантин у ресторані й розкаюється

Іспанія виправила число померлих від коронавірусу і з 1 липня запрошує іноземних туристів.
Але не всіх

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна