Казанський передає в ТКГ інформацію про блокування бойовиками “ЛНР” протесту шахтарів Антрацита

 

Представник Донецької області в Тристоронній контактній групі Денис Казанський заявив, що озвучить під час засідання ТКГ інформацію про арешт шахтарів у тимчасово окупованому Антрациті Луганської області. 

Про це він написав на сторінці у фейсбуці в середу, 10 червня.

Як відомо, в місті вже майже тиждень триває підземний протест гірників шахти “Комсомольська”, вони вимагають погашення боргів із заробітної плати за березень і квітень 2020 року.

“Бойовики не повернули їм гроші, а замість цього ввели блокаду шахтарського селища, відключили мобільний зв’язок і соцмережі. А потім включився звичайний для “народної республіки” каток репресій – найактивніших страйкарів викрала так звана “МГБ”. Свою участь в ТКГ я, в тому числі, буду використовувати для розголосу таких фактів. Сьогодні передам всю інформацію по Антрациту в гуманітарну групу”, – пише Казанський.

Як повідомила інформаційному агентству “Вчасно” голова “Східної правозахисної групи” Віра Ястребова, в середу, 10 червня, на поверхню виїхали троє гірників, у яких почало погіршуватися здоров’я, наразі під землею залишаються 40 шахтарів.

За її словами, окупаційна влада не має наміру виконувати вимоги шахтарів, її дії спрямовані на залякування робітників і зменшення протестного руху на окупованій території Луганської області.

“Наразі нам відомо, що місто Антрацит закрите на в’їзд і на виїзд. Пускають тільки людей з місцевою пропискою. Місто з усіх боків оточене блокпостами. Селище Гірник, де розташована шахта, також закрите на в’їзд і на виїзд. В Антрацитівському районі приведені в бойову готовність спецпідрозділи так званої “народної міліції”, бойовики виконують комплекс заходів з протидії поширення протесту. Але в Антрациті посилилися протестні настрої, місцеві жителі підтримують протестувальників-шахтарів і засуджують окупаційні адміністрації РФ за пригнічення місцевих жителів”, – коментує Ястребова.

Правозахисниця також повідомила, що у місті працюють працівники так званого МДБ “ЛНР”, вони проводять допити працівників підприємства з метою виявлення призвідників протесту.

“Нам відомо про затримання двох працівників шахти. Їх відправили в Антрацит на допит, їх доля невідома. Також у неділю були затримані шестеро робітників із селища Крепенське, де розташована шахта “Партизанська”. Робочі їхали на двох авто до шахти “Комсомольська”, щоб підтримати протестуючих. На сьогоднішній день всі шестеро робітників відпущені, з ними були проведені роз’яснювальні бесіди”, – додала правозахисниця.

Ястребова стверджує, що також окупаційна влада вимкнула в Антрацитівському районі мобільний зв’язок, наразі він не відновився.

Читайте також:
Протести шахтарів в ОРЛО: “зненацька з’ясувалося, що без “брехливих укроСМІ” писати про це нікому”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.