Протести шахтарів в ОРЛО: “зненацька з’ясувалося, що без “брехливих укроСМІ” писати про це нікому”

 

Денис Казанський
журналіст, блогер, переселенець з Донеччини

(FB)

У невеликому шахтарському містечку Зоринську (під контролем “ЛНР”) п’яту добу тривають акції протесту проти закриття шахти “Никанор-Нова”. Люди просять зберегти шахту, позаяк інших підприємств в місті немає і без неї Зоринськ спорожніє і вимре.

Тільки побажання людей більше нікого не цікавлять. “Республіка” включила повний ігнор й організувала Зоринськ інформаційну блокаду.

“Де ж наші журналісти “ЛНР”, чому до нас ніхто не приїжджає?” – в розпачі вигукують протестувальники.

Зненацька з’ясувалося, що без “грантоїдів”, “соросят” і “брехливих укроСМІ” більше нікому висвітлювати проблеми людей та розголошувати порушення їх прав.

Скільки прокльонів летіло в бік українських журналістів від любителів “русского мира” п’ять років тому! Але тепер усі вони мовчать. А жителям ОРДЛО залишилося сподіватися лише на українських журналістів, тому що російські раптом кудись зникли.

У 2014 році кожен проросійський мітинг знімали з усіх ракурсів і показували по всіх російських каналах. Кричали, що потрібно рятувати і захищати жителів Донбасу від утисків. А тепер чомусь жодного російського телеканалу в повсталому Зоринську немає! Як же так? Де всі ці хоробрі захисники російськомовного населення? Де Грем Філліпс? Де Володимир Корнілов та Олександр Чаленко? Де, нарешті, Янукович і Азаров?

Чому мовчать кликуші, які вимагали “почути Донбас”?

Куди подівся весь цей накип?

Читайте також:
Три дні не піднімаються на поверхню: в ОРЛО протестують проти закриття шахти “Никанор-Нова”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна