Три дні не піднімаються на поверхню: в ОРЛО протестують проти закриття шахти “Никанор-Нова”

 

У місті Зоринськ (непідконтрольна українській владі територія Перевальського району Луганської області, т.зв. ОРЛО) третю добу триває підземний протест близько 50 гірників місцевої шахти “Никанор-Нова”. Вони виступають проти закриття підприємства угрупованням “ЛНР”.

Як інформують 1 травня “Новости Донбасса”, в місцевому співтоваристві у мережі “Вконтакті” оприлюднили нове відео, на якому працівниці підприємства і дружини шахтарів розповідають про поточну ситуацію.

Жінки відзначають, що під землею не можна перебувати більше 6 годин, “а мужики там третю добу”. За їхніми словами, “тормозки” гірникам збирають “всім містом”.

Також наголошується, що заборгованість по зарплатах на підприємстві становить понад 20 місяців.

Мітингувальники на поверхні повідомили, що до них приїжджали “депутати ЛНР”, але домовитися з ними не вдалося.

 

За словами однієї з жінок, “влада” пропонує залишити на “Никанор-Новій” 200 працівників, а інших обіцяють працевлаштувати на інші шахти. Протестувальники виступили проти, аргументуючи це тим, що пропоновані шахти не входять до цього вугільне об’єднання.

Підконтрольні сепаратистам “ЛНР” ЗМІ протести в Зоринську не висвітлюють. За словами мітингувальників, журналістам “заборонили знімати” цю подію. Інформацію про протести публікують лише в соцмережах.

Як відомо, 20 квітня сепаратисти “ЛНР” оголосили про підготовку до закриття неприбуткових вугільних підприємств. Кількість шахт, які готуються до закриття, не називають.

Читайте також:
Мріяли “як у Росії”? Тримайте: бойовики “ЛНР” ліквідують шахти за прикладом РФ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна