Кримський півострів відкриють для російських туристів з 1 липня

 

В анексованому Російською Федерацією Криму збираються з 1 липня почати приймати туристів, попри епідеміологічну ситуацію, а туроператорам вже дозволили продавати путівки.

Про це у фейсбуці у вівторок, 9 червня, повідомив підконтрольний Кремлю “глава Криму” Сергій Аксьонов.

За його словами, з 15 червня на території півострова повністю знімається режим самоізоляції для всіх категорій громадян.

При цьому обсервація для приїжджаючих з території материкової України збережеться, а для росіян – ні, попри те, що в Росії ситуація з пандемією коронавірусу виглядає гірше.

Зазначимо, РФ перебуває на третьому місці у світі за кількістю хворих на COVID-19 з 485 тисячами випадків хвороби, в той час як Україна має 27 856 заражених, займаючи 35 місце у світі.

Аксьонов додав, що вже з 1 липня так звана “влада” Криму дозволить приймати туристів.

“З 1 липня громадяни Російської Федерації зможуть приїхати в Республіку Крим на відпочинок в межах міжсуб’єктивного туризму. Готелі та інші засоби колективного розміщення можуть вже сьогодні починати продавати путівки. Відповідний указ буде опублікований сьогодні на порталі “Уряду РК”, – написав він.

Згідно з останніми “офіційними” даними “кримської влади”, на півострові виявили 634 випадки коронавірусної хвороби.

Читайте також:
“Цитати Аксьонова”: у Криму колабораціоністи випустили перший журнал українською мовою

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна