Від важкої хвороби померла журналістка “Радіо Свобода” Богдана Костюк

 

Відома Українська журналістка Богдана Костюк померла на 56-му році життя.

Про її смерть увечері в неділю 7 червня, повідомили колеги з “Радіо Свобода” – редакції, якій пані Богдана віддала майже 25 років життя.

Смерть настала в лікарні у Києві після кількамісячної важкої хвороби.

Як розповідають колеги, діагноз досі нез’ясований. У лютому-березні Богдана Костюк перенесла важку хворобу з підозрою на грип і коронавірус. Але коли її забрали в лікарню у квітні вдруге, тест на COVID-19 був негативний.
При цьому в пані Богдани були проблеми з кров’ю – низький гемоглобін, низький рівень тромбоцитів, низька сатурація. Донори кілька разів здавали для неї кров, і напередодні відбувалися чергові пошуки донорської крові.

Раніше в день Трійці Богдана Костюк публікувала у соцмережі фото з вікна лікарні, вітала із Зеленими святами та писала, що їй стало краще.

Богдана Костюк працювала в українській редакції “Радіо Свобода” з 1995 року.

В останні роки багато займалася волонтерською діяльністю, підтримувала українську армію.

У ФБ-стрічці Богдани Костюк – безліч жалобних дописів.

“Богдана була і лишиться в моїй пам’яті світлою і чуйною людиною, готовою завжди прийти на допомогу”, – згадує журналіст Сергій Руденко, колега покійної по “Свободі” 90-х років.

“Богдана була глибоко патріотичною та професійною людиною”, – пише волонтер Мирослав Гай.

“Ми познайомилися на “Свободі” років 15 тому, і одразу вразила Ваша енергійність та почуття поваги та такту до оточуючих. А ще блискуча українська мова, що заслухаєшся. Останнього разу бачилися на інтерв’ю щодо мого фільму про ПТСР. Велика втрата :(” – зазначає журналістка Ольга Солодовникова.

“З нами більше немає Богдани Костюк. У це не можна повірити, – написала директор української служби “Радіо Свобода” Мар’яна Драч. – З “Радіо Свобода” Богдана майже 25 років: перший координатор Київського бюро після офіційної реєстрації, автор репортажів з Верховної Ради, міжнародних самітів, усіх Майданів, останні роки докладно писала про волонтерів і війну. Людяність, добре серце, любов до України – це головні риси Богдани. Світла пам’ять”.

Читайте також:
На тлі епідемії від ускладнень помер відомий волонтер, військовий Віталій Панич

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна