Коронавірус у Польщі: стрибок синхронно з Україною, більше тестів, вища летальність

 

У Польщі – країні ЄС, де епідеміологічна ситуація та обмежувальні заходи щодо COVID-19 подібні до українських – останніми днями також стався стрибок нових діагностованих випадків. Так, за останню добу число інфікованих коронавірусом зросло на 580, померли 12 хворих.

Загалом у країні кількість інфікованих коронавірусом становить 26 249 осіб, померли – 1155 людей.

Про це в неділю, 7 червня, повідомила пресслужба Міністерства охорони здоров’я Польщі у твіттері.

Недільний показник – помітний стрибок польської статистики після 362, 361, 292, 230 нових випадків у попередні чотири доби.

За минулу добу, за даними МОЗ Польщі, в країні зробили 18,1 тис. ПЛР-тестів, всього – 1,056 млн. У середньому за добу – понад 20 тисяч.

Для порівняння: в Україні, за офіційними даними, минулої доби провели 9504 лабораторних тестів, усього з початку епідемії – 424 тис.

Летальність у Польщі становить 4,4%.

Тоді як за даними нашого МОЗ летальність в Україні – 2,9% (788 померлих на 26999 діагностованих випадків).

У світовій таблиці за кількістю виявлених випадків COVID-19 Україна і Польща стоять поруч – на 35-му і 36-му місцях відповідно.

Наразі в лікарнях Польщі перебувають 2007 пацієнтів із коронавірусом (в Україні потребують госпіталізації – 8091).

82 759 поляків – на “домашньому карантині”, 20 079 осіб – під епідеміологічним наглядом.

Одужали в Польщі 12 855 людей (у нас – 12 054).

Інфографіка газети “Жеч посполіта” (діагностовані та летальні випадки):

Головним вогнищем інфікування COVID-19 у Польщі залишається Шльонський регіон, де заразилися близько 5 тис. шахтарів із трьох вугільних компаній.

Послаблення протиепідемічних заходів у Польщі відбувається майже паралельно з Україною: у травні так само дозволяли прогулянки в парках. Із 18 травня в обмеженому режимі відкрилися кафе.
Із 30 травня в Польщі почався 4-й етап пом’якшення карантинних обмежень – із цього дня вже не обов’язково носити маски, закриваючи рот і ніс, під відкритим небом; знято ліміт на кількість людей, які можуть одночасно перебувати в магазинах, церквах, інших громадських місцях.
Із 6 червня в Польщі можна відкривати кінотеатри, театри, спортзали та басейни, проводити масові зібрання до 150 осіб. Також відкривається в обмеженому режимі функціонування закладів культури (філармонії, театри, кінотеатри) та спортивних заклади (басейни, фітнес-клуби).

Читайте також:
В Україні – 485 нових випадків COVID-19 за добу. ДИНАМІКА, ІНФОГРАФІКА

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна