“Мінера” столичного мосту Метро помістили у психлікарню

 

Чоловіка, який 1 червня заявив про замінування мосту Метро у Києві, помістили до спеціалізованого психіатричного закладу.

Про це повідомила речниця прокуратури Києва Надія Максимець у коментарі “Українській правді” в суботу, 6 червня.

“Учора відбулося екстрене судове засідання зі зміни запобіжного заходу, де було прийнято рішення змінити запобіжний захід з тримання під вартою на поміщення до закладу для надання психіатричної допомоги”, – зазначила Максимець.

За її словами, згідно з попереднім рішенням суду, який визначив підозрюваному Віталію Ткаленку запобіжний захід у вигляді арешту до 29 липня з можливістю внесення застави, до внесення застави він мав перебувати в СІЗО. Однак там Ткаленка оглянув фельдшер і “виявив схильність до суїциду“.

Після цього до СІЗО було викликано швидку допомогу. Її лікарі надали висновок, згідно з яким підозрюваному краще перебувати під медичним наглядом задля його власної безпеки, а також безпеки людей, які мали перебувати з ним у камері.

Речниця столичної прокуратури також зазначила, що вже після 16-ї години у п’ятницю підозрюваного було поміщено до спеціалізованої психіатричної лікарні в Глевасі на Київщині, де він перебуватиме до 29 липня. Вона додала, що в разі потреби запобіжний захід може бути продовжено.

Невдовзі має бути проведено психолого-психіатричну експертизу стану підозрюваного.

Як писала “Новинарня“, 1 червня до столичної поліції по спецлінії 102 зателефонував невідомий з погрозою підірвати міст Метро. Поліція перекрила рух по мосту поїздів метро та автомобілів, провела спецоперацію і затримала чоловіка.

Підозрілий пакет поруч із ним, звідки стирчали дроти, здалеку схожі на дроти вибухового пристрою, виявився муляжем.

Дії “мінера” були кваліфіковані за ч. 2 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, підготовку вибуху, яке спричинило тяжкі наслідки).

3 червня Дніпровський районний суд Києва обрав йому запобіжний захід у вигляді арешту до 29 липня з можливістю внесення застави у розмірі 315 тисяч гривень.

Читайте також:
“Брав участь у замєсах на Сході”. Белько, який блокував міст Метро – ветеран 8-го полку ССО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.