Зеленський попросив Папу Римського допомогти зі звільненням полонених

 

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з Його Святістю Папою Франциском. 

Про це надвечір у п’ятницю, 5 червня, інформує пресцентр глави української держави.

Зазначається, що Зеленський поінформував Папу Римського про безпекову ситуацію на Донбасі та звернувся до нього з проханням про допомогу у звільненні всіх українців, незаконно утримуваних на окупованій частині Донбасу, в окупованому Криму та в Росії.

“Ми шукаємо рішення для просування вперед у мирному врегулюванні. Україна не піде на порушення “червоних ліній” стосовно власної безпеки, суверенітету й територіальної цілісності”, – наголосив Володимир Зеленський.

Папа Франциск подякував президенту України за його спроби мирного врегулювання, а також відзначив, що опікується питанням звільнення українського військовослужбовця Віталія Марківа, наголосили на Банковій.

Співрозмовники обговорили двосторонню співпрацю в гуманітарній сфері. Домовлено зміцнити взаємодію у питаннях охорони здоров’я й захисту довкілля та реалізувати спільні ініціативи в цьому напрямі.

Президент підтвердив запрошення Папі Франциску здійснити візит до України.

Зазначається, що ця розмова стала продовженням діалогу, започаткованого під час офіційного візиту Зеленського до Ватикану 8 лютого 2020 року.

Читайте також:
Папа Франциск: На Донбасі – гібридна війна, позначена печаттю пропагандистської брехні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна