Авдіївську ВЦА очолив Віталій Барабаш з апарату Верховної Ради

 

У Авдіївці Донецької області представили керівника військово-цивільної адміністрації Віталія Барабаша.

Новопризначеного керівника представили колективу 2 червня.

“Розпорядженням голови Донецької облдержадміністрації, керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 1 червня 2020 року №54/7-20 на посаду керівника ВЦА Авдіївки призначено Віталія Барабаша як відрядженого з Міністерства оборони України“, – йдеться у повідомленні.

У своїй промові Барабаш зазначив, що він родом з Авдіївки, а в місті живуть його родичі, тож він хоче зробити максимум, щоб місто стало кращим, інформує “Вільне радіо”.

фото: пресслужба ДонОДА

З декларацій на сайті НАЗК відомо, що чоловік працював радником керівника апарату Верховної Ради.

Останню щорічну декларацію на цій посаді він подавав ще в березні 2019 року. Чоловік вже претендував на посаду голови Авдіївської ВЦА. Він подавав відповідну декларацію наприкінці 2019 року. Тоді місто очолював Павло Малихін.

Вже 27 травня цього року в реєстрі НАЗК з’явилась декларація Барабаша після звільнення з Верховної Ради, а ще через три дні нова — як претендента на голову Авдіївської ВЦА, з позначкою “перед призначенням”.

В останній декларації чоловік вказує, що в нього є дружина та донька.

В очільника ВЦА є квартира в окупованому Донецьку.

Також чоловік декларує квартиру в Києві за 4,7 млн грн площею 123 м², якою він користується безкоштовно. Власниця квартири — Вікторія Цибалова, ймовірно родичка дружини Віталія Барбаша Ганни, адже прізвище співпадає з її попереднім прізвищем. Чоловік також володіє двома гаражами в столиці на 40 м² та 20 м² за 92 та 182 тис грн.

Крім того, в його дружини також є нерухомість на Донеччині. З 2012 року вона стала співвласницею двох будинків в селі Юр’ївка (на узбережжі Азовського моря) площею 540,5 м² та 544 м².

Автомобіля в родини офіційно немає. Віталій Барабаш декларує лише 2 мотоцикли Victory Vission за 60 тисяч гривень та BMW R1200GS за 650 тисяч гривень.

В апараті Верховної Ради України в 2019 році новий голова ВЦА заробив майже 212 тисяч гривень. А його дружина отримала соціальну допомогу від держави в понад 24 тисячі гривень.

Готівкою Віталій Барабаш зберігає 2 мільйони 820 тисяч гривень та 5 тисяч доларів.

Читайте також:
Торецьку ВЦА очолив полковник СБУ з Буковини Василь Чинчик

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.