Військові парашутисти встановили два національні рекорди, перевершивши росіян

 

Позаштатна спортивна команда з парашутних видів спорту армійської авіації Сухопутних військ ЗС України встановила відразу два національні рекорди України з парашутної купольної акробатики.

Про це журналістам розповів один із її учасників, начальник пошуково-рятувальної і парашутно-десантної служби окремої бригади армійської авіації підполковник Олександр Троценко, пише “Армія.Інформ”.

За словами офіцера, перший рекорд встановили 29 травня. Після стрибка з трикілометрової висоти команді з дев’яти осіб вдалося утворити розкритими куполами формацію “Етажерка”.

“Другий рекорд ми встановили два дні по тому – 1 червня. Цього разу наша команда була з шести осіб, але складність полягала у тому, що стрибок і саму формацію виконували вночі”, – розповідає офіцер.

Обидва досягнення зафіксовані суддями Федерації парашутного спорту України.

Особливо учасники команди пишаються тим, що змогли побити торішній рекорд російських парашутистів, які під час нічних стрибків сформували “етажерку” лише з чотирьох осіб.

Тренувалися військові рекордсмени на базі окремої бригади армійської авіації, що дислокується на Херсонщині.

Тренував парашутистів підполковник Дмитро Обуховський. Сама підготовка тривала близько п’яти тижнів. За цей час спортсмени здійснили близько 60 стрибків з вертольота Мі-8 з висоти три кілометри.

Варто зазначити, що купольна акробатика є одним із найбільш складних та небезпечних видів парашутного спорту.

“Зазвичай парашутисти ставляться до подібних речей з насторогою. Адже їх завжди вчили, що у повітрі потрібно триматися якнайдалі один від одного. Виконання ж елементів купольної акробатики передбачає безпосередній контакт. У повітрі ми маємо вчепитися за парашути один одного, щоб сформувати ту чи іншу фігуру. Це доволі складно, а ціною помилки може стати життя”, – говорить підполковник Олександр Троценко, у якого за плечима близько 2000 стрибків.

Читайте також:
Небесні спецпризначенці: репортаж із закритих змагань ССО на Миколаївщині. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна