Укрзалізниця допустила до тендеру компанію, пов’язану з російським бізнесом та Медведчуком, – ЗМІ

 

“Укрзалізниця” провела тендер на закупівлю паливно-мастильних матеріалів та допустила до тендеру дві компанії, одна з яких – “Корнет Холдинг” у різних джерелах згадується як така, що пов’язана з російським бізнесом та кумом Путіна Віктором Медведчуком.

Така інформація випливає із системи публічних закупівель України ProZorro, яку поширив на сторінці у фейсбуці журналіст Денис Казанський. 

Сума тендеру – 260 162 424,88 грн.

Спочатку заявку на участь в тендері подали сім компаній, однак пропозиції п’яти із них – відхилили.

“До торгів допустили лише дві компанії, одна з яких при цьому не є українською і зареєстрована в Казахстані, а інша, за даними з відкритих джерел, пов’язана з Медведчуком”, – пише Казанський.

Саме компанія, пов’язана з Медведчуком, за даними журналіста, постачатиме паливно-мастильних матеріалів для УЗ на суму в 100 млн грн.

Читайте також:
“Укрзалізниця” скасувала тендер на закупівлю російського вугілля

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна