На Львівщині стартувала експериментальна програма фізпідготовки ЗСУ

 

У Львівській області на базі Теребовлянського зенітного ракетного полку повітряного командування “Захід” розпочався експеримент із організації системи фізичної підготовки за стандартами НАТО.

Про це в четвер, 4 червня, повідомили у службі зв’язків з громадськістю ПвК “Захід”.

“Важливість експерименту полягає у тому, щоби проаналізувати ефективність занять під керівництвом інструкторів з фізичної підготовки, чи покращиться саме фізпідготовка наших військових. Якщо ж експеримент вдасться, то будемо говорити про доцільність введення посад інструкторів в кожному підрозділі”, – зазначив начальник служби фізичної підготовки і спорту Управління індивідуальної підготовки Командування підготовки Повітряних сил ЗС України, полковник Володимир Білуха.

Цей експеримент триватиме три місяці.

Фото: ПвК “Захід”

Віднині починають вхідний контроль фізичної та професійної підготовленості армійців.

За його підсумками, підрозділи військової частини поділять на дві одинакові за рівнем фізичної підготовленості групи.

Із однією проводитимуть заняття з фізичної підготовки під керівництвом інструкторів, друга ж група займатиметься відповідно до розкладу й під керівництвом командної ланки.

Завершальним етапом стануть заліки для обох груп.

Опісля визначатимуть ефективність та доцільність впровадження такої бази фізпідготовки, відповідно до вимог нормативів для військовослужбовців армії США.

Фото: ПвК “Захід”

Зазначимо, що такий же експеримент стартував водночас і на Одещині.

Читайте також:
“Літаки мають душі”. Інтерв’ю з головним штурманом ПвК “Захід” ПС ЗСУ Ігорем Мельником

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна