На ділянці розведення біля Петрівського розстріляли камеру спостереження ОБСЄ

 

Відеокамера спостереження Місії ОБСЄ, встановлена поруч із ділянкою розведення військ №3 в районі села Петрівське на Донеччині, 2 червня була розбита пострілами зі стрілецької зброї.

Як передає “Новинарня“, це в середу, 3 червня, встановив патруль Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, який прибув оглядати відімкнену камеру.

“3 червня патрулю Місії ОБСЄ було доручено обслуговувати систему відеокамер Місії, розташовану приблизно за 200 м на схід від північно-східного кута зони розведення поблизу села Петрівське (непідконтрольне урядові, 41 км на південь від Донецька) після того, як із камер близько 14:30 2 червня припинив надходити сигнал”, – йдеться в повідомленні СММ ОБСЄ.

Спостерігачі зазначили, що система складається із денної камери спостереження і тепловізора та, як правило, спрямована на південний захід в напрямку зони розведення.

Патруль побачив, що корпуси обох камер пошкоджені – за оцінкою, вогнем зі стрілецької зброї

“Місія помітила щонайменше дві пробоїни, оцінені як вихідні кульові отвори, на задній панелі тепловізійної камери, що обернена на схід. Також патруль зауважив, що задня панель, яка повернута на схід, на денній камері лежала на землі, приблизно за 2 м на північний схід від щогли камери, з одним отвором, оціненим як отвір від кулі, а її один кут був відбитий іншою кулею. Місія побачила кілька скалок, оцінених як шматки об’єктиву камери, на землі приблизно за 1,5 м на північний захід від щогли камери”, – сказано у звіті.

СММ зробила висновок, що всі кулі були випущені із напрямку захід-північний захід.

Кадри із камери безпеки зафіксували звуки чотирьох пострілів між 14:27 та 14:29.

Також було зафіксовано, що в момент першого пострілу камера була обернена на південний захід та що наступні три постріли лунали, коли камера була повернути на захід – північний захід.

Сигнал зник після останнього пострілу, зазначили в Місії ОБСЄ.

Нагадаємо, 3 червня українська сторона Спільного центру з контролю та координації заявила, що в ніч з 30 на 31 травня спостерігачі ОБСЄ зафіксували постріли зі стрілецької зброї в безпосередній близькості до ділянки розведення №1 “Станиця Луганська”, “також представники міжнародної організації підтвердили нещодавні порушення режиму “тиша” на ділянках розведення сил і засобів №2 “Золоте” та №3 “Петрівське”.

Читайте також:
Замість нових ділянок розведення окупанти повертаються біля Петрівського, – Україна в ОБСЄ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна