“Не бачу загрози”: Резніков виключив можливість широкомасштабної війни з Росією

 

Міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков вважає, що  широкомасштабна війна з Росією зараз малоймовірна, адже Україна зміцнила армію.

Про це урядовець заявив у понеділок, 1 червня, у ефірі програми “Свобода слова”.

“Просування російських військ глибше на територію України вже не бачу як загрозу, тому що 350 000 українських армійців пройшли випробування на східному фронті. Це серйозний потенціал, яким не володіють сьогодні і багато європейських країн. Тому думаю, що широкомасштабної війни зараз бути не може”, – сказав Резніков.

За його словами, цьому також не сприяє економічна криза та пандемія COVID-19.

“Так, виклик є, але ми з цим викликом живемо шість років”, – додав міністр.

“Насправді війна відбувається не на сході України, а на сході Європи. Тому ми і закликаємо, і запрошуємо наших західних партнерів переглянути Будапештський меморандум, дати йому оцінку. Відверту, чесну, дивлячись один одному в очі. І будемо думати, що робити далі”, – наголосив урядовець.

Як відомо, Будапештський меморандум – міжнародно-правовий акт, відповідно до якого Україна приєдналася до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї як держава, що не володіє таким озброєнням.
Натомість Росія, Великобританія та США стали гарантами незалежності і територіальної цілісності України.

Нагадаємо, раніше Резніков заявляв про 12 сценаріїв розвитку подій в ОРДЛО.

Читайте також:
Водопостачання Криму відновиться, коли РФ забере свої війська з України, – Резніков

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна