Гарячі точки ООС за добу – Хутір Вільний, Оріхове й Авдіївка

 

Протягом минулої доби, 30 травня, збройні формування Російської Федерації 8 разів порушили режим припинення вогню та обстріляли українські позиції з мінометів калібру 82 мм, а також з озброєння БМП, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Ефективним застосуванням чергових вогневих засобів наші воїни припинили ворожі обстріли.

Про це повідомив пресцентр штабу Об’єднаних сил у ранковому зведенні.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід” (Донецький напрямок) неподалік міста Авдіївка противник у ранковий час задіяв міномети калібру 82 мм. Згодом агресор ще тричі обстрілював наші оборонні укріплення біля цього населеного пункту з озброєння БМП, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” (Луганський напрямок) на підступах до Оріхового окупанти двічі вели по наших позиціях вогонь із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Також російські найманці два рази обстрілювали українських воїнів біля Хутора Вільного: спочатку противник використав станкові протитанкові та автоматичні станкові гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю, а згодом випустив із міномета 7 мін калібру 82 мм.

“Підрозділи Об’єднаних сил невідкладно реагували на ворожі збройні провокації та прицільним вогнем по позиціях противника змушували його відмовитись від продовження обстрілів. За даними розвідки, 30 травня наші воїни поранили двох окупантів“, – сказано у зведенні.

Втрат серед наших захисників внаслідок ворожих обстрілів за добу не було.

Від початку поточної доби, 31 травня, станом на 7:00, російські окупаційні війська активності не проявляли. За поточну добу втрат серед українських захисників немає.

Читайте також:
У Чехії пішли в суд дві справи проти бойовиків, які воювали на Донбасі

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.