На Запоріжжі закупляли шини 80-х років для БТР: справу відправили в суд

 

Державне бюро розслідувань звітує, що скерувало до суду обвинувальний акт щодо приватного підприємця та поліцейських посадовців у Запорізькій області, які закуповували шини 80-х років до БТР.
Техніку мали відправити в район проведення операції Об’єднаних сил й передати батальйону спецпризначення.

Про це в п’ятницю, 29 травня, повідомили в пресцентрі відомства.

“У серпні 2018 року правоохоронці за попередньою змовою з підприємцем закупили шини 1980 року випуску під виглядом нових для використання в зоні проведення ООС на суму 249 тисяч гривень. Вартість закуплених шин більше, ніж в сім разів перевищує ринкову. Правоохоронці, знаючи, що шини не придатні до експлуатації, передали їх батальйону спецпризначення для встановлення на бронетранспортери”, – йдеться в повідомленні речників ДБР.

Один із обвинувачених – колишній заступник начальника ГУНП в Запорізькій області.

Чоловікам інкримінують заволодіння чужим майном, вчиненого за попередньою змовою групою осіб у великих розмірах: ч. 4 ст. 191 Кримінального кодексу України.

Читайте також:
Порушено справу за приписки на ремонті БТРів для херсонських прикордонників

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна