Російські медики визнали, що брали участь у війні на Донбасі: вимагають “бойових” премій

 

У місті Гуково Ростовської області Росії медичні працівники під час мітингу розповіли, що брали участь в російсько-українській війні на Донбасі.

Відповідні відео були опубліковані в мережі в четвер, 28 травня, передає видання “Новости Донбасса”.

Причиною для мітингу стала невиплата обіцяних надбавок за роботу з пацієнтами, у яких виявили коронавірус.

В ході розмови з журналістами зайшло й про невиплату грошей за допомогу пораненим учасникам бойових дій на сході України.

“Окрема розмова про Україну. З 2014 року нам обіцяли виплатити гроші “бойові”. “Бойові” пропали гроші! Ми вивозили поранених з території України, під бомбардуванням. Так, швидка допомога, фельдшера,… лікарі, які штопали”, – розповіли учасники мітингу.

https://www.youtube.com/watch?v=a8Cyd0OQNH8&feature=emb_logo

За їх словами, вони вивозили учасників конфлікту з обох сторін. Одна медпрацівниця заявила, що в її зміну привезли 19 українських військовослужбовців.

“Просто нам потім заборонили про це говорити”, – сказала інша учасниця мітингу.

З відео незрозуміло, надавали вони допомогу кадровим російським військовим чи тільки бойовикам угруповань “ЛДНР”.

Також мітингувальники розповіли, що “бойові” виїзди здійснювали і медики з сусідніх Новошахтинська, Білої Колетви і Звєрєвого, проте керівництво тих лікарень гроші їм виплатило.

Місто Гуково знаходиться недалеко від кордону з Україною. Ця частина Ростовської області РФ межує з Луганською областю, яка зараз не підконтрольна владі України.

Читайте також:
Окупанти показали, як виглядають околиці Донецька після шести років війни. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна