Силовики затримали чотирьох кілерів з Балкан, які прибули в Україну під час карантину

 

Національна поліція України звітує, що затримала групу іноземних кілерів за замах на вбивство громадянина Чорногорії у столиці.

Як заявили в пресслужбі відомства в середу, 27 травня, затримання чотирьох фігурантів відбулося в Одесі, вони чинили опір та намагалися втекти.

У вівторок, 26 травня, у Печерському районі Києва невідомі стріляли в чоловіка, якого госпіталізували.

“Після встановлення особи потерпілого відразу стали зрозумілі мотиви скоєння цього злочину. Потерпілим виявився громадянин Чорногорії, який знаходиться в міжнародному розшуку та є одним із лідерів та організатором наркокартелю, члени якого постачають наркотики на територію більшості європейських країн”, – йдеться в повідомленні пресслужби відомства.

За інформацією правоохоронців, основними версіями замаху на вбивство стала злочинна діяльність потерпілого, можливий перерозподіл сфер впливу у самій організації, а також між балканськими злочинними кланами, що контролюють наркотрафік.

У поліції додали, що встановили осіб, причетних до замаху.

Це громадяни Чорногорії, Македонії (ймовірно, пресслужба поліції мала на увазі країну Північна Македонія: 12 лютого 2019 року Республіка Македонія офіційно змінила назву на Республіка Північна Македонія – Н.) та Сербії.

Один з них перебуває в міжнародному розшуку за замовне вбивство.

За словами голови Нацполіції, на початку травня чоловіки прибули в Україну, заздалегідь придбали транспорт, вогнепальну автоматичну зброю та організували стеження за майбутньою жертвою та її родиною.

“Визначившись із датою вбивства, фігуранти чекали потерпілого біля його будинку. Здійснивши п’ять пострілів у жертву, двоє зловмисників сіли в автомобіль та залишили місце злочину. Через кількасот метрів вони покинули та підпалили машину, аби знищити докази. Проаналізувавши відео з камер спостереження, поліцейські встановили, що “стрілків” чекали їхні спільники”, – інформують у пресслужбі поліції.

Чоловіки планували через кордон України з Молдовою покинути територію поза митним контролем.

Затримували кілерів спецпризначенці КОРДу.

Готується повідомлення про підозру та обрання міри запобіжного заходу.

Читайте також:
Україна віддала на обмін “ДНР” також і чеченського кілера Денісултанова

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна