Після публікації російської книги про коронавірус із видавництва “Наш формат” звільнилося керівництво

 

Із українського видавництва “Наш формат” звільнилося все керівницво після того, як його власники вирішили опублікувати книгу російської письменниці про COVID-19.

Про це у вівторок, 26 травня, повідомила головна редакторка Ольга Дубчак у фейсбуці.

Окрім неї, свої посади залишили директорка, маркетингова директорка, арт-директорка, завідувачка редакції та відповідальна за ведення соціальних мереж видавництва “Наш формат”.

Мотивацією для звільнення стала публікація книги російської письменниці Анчі Баранової “Коронавірус. Інструкція з виживання”.

“Особисто я чесно написала власникові компанії, що питання будь-якого зв’язку з росіянами – для мене межа між добром і злом. Були наведені аргументи (…), чому цю книжку не варто брати в роботу, були запропоновані варіанти з інших країн. Але книжка готова, Анна особисто передала права власнику (…), а українці традиційно виправдали любов до хорошого старшого брата, тож усе нормально”, – розповіла Дубчак.

Анчі Баранова – докторка наук, професорка Школи системної біології, керівниця Центру з вивчення хронічних захворювань. Така ж її книга “Коронавірус. Інструкція з виживання” вийшла у квітні 2020 року в російському видавництві “АСТ”.

Дубчак зазначила, що рішення топменеджменту звільнитися викликане не безпосередньо самою публікацією книги Баранової, а відсутністю “правильнішої й тактовнішої комунікації”.

Читайте також:
“Культурна експансія”? Львівське видавництво продало права на публікації книг росіянам

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна