У Латвії схвалили законодавчі зміни на випадок вторгнення “зелених чоловічків”

 

У Латвії профільна комісія парламенту підтримала підготовлені Міністерством оборони поправки до закону про національну безпеку, що передбачають план дій на випадок вторгнення “зелених чоловічків”.

Про це у вівторок, 26 травня, інформує Delfi.

“Комісія Сейму з оборони, внутрішніх справ і запобігання корупції концептуально підтримала підготовлені Міністерством оборони поправки до закону, що регулює військові дії в разі загрози державі. До закону включено план дій і на випадок вторгнення “зелених чоловічків”, – йдеться в повідомленні.

Чинний закон про національну безпеку передбачає дії на випадок вторгнення іншої держави – і “традиційними” способами, і новітніми, наприклад за допомогою безпілотників і кібератак – на найважливіші інформаційні системи країни і системи управління військовими кораблями і літаками.

Серед ситуацій, що загрожують Латвії, включили появу військових без розпізнавальних знаків – подібних до тих, що вторглися на територію України під час анексії Криму 2014 року, одягнені в зелену форму (звідси і “зелені чоловічки”).

Читайте також:
У Литві пропонують оголосити 17 вересня днем агресії СРСР проти Європи

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна