Шмигаль доручив створити запас засобів для боротьби з COVID-19 на квартал

 

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль у понеділок, 25 травня, доручив створити тримісячний запас засобів боротьби з коронвірусом.

Про це він заявив на нараді щодо медичних закупівель, пов’язаних із запобіганням поширенню COVID-19, та наданням медичних послуг хворим на коронавірусну хворобу, передає Урядовий портал.

На думку очільника Кабміну, в держзакупівлях пріоритетом має бути локалізація, насамперед – закупівля товарів українсього виробництва.

Шмигаль дав доручення Міністерству економіки надати перелік виробників засобів індивідуального захисту, ліків, обладнання. При цьому всі вимоги до виробників повинні бути уніфіковані.

Керівник уряду також дав протокольне доручення організувати лабораторії, які зможуть сертифікувати засоби індивідуального захисту.

“Необхідно чітко визначити, що забезпеченість засобами індивідуального захисту повинна бути з розрахунку на три місяці. Хочемо зараз сформувати такий запас в лікарнях першої хвилі”, – сказав прем’єр.

Водночас міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що передбачено виділення близько 3 млрд грн на закупівлю засобів індивідуального захисту, лабораторного устаткування тощо.

“У вівторок (26 травня, – “Н”) починається процедура закупівлі з використанням системи ProZorro, але за скороченою процедурою”, – заявив Степанов.

Нагадаємо, в Україні – найменше за півтора місяця число нових хворих на коронавірус.

Читайте також:
У Дніпрі звільнили керівника лабораторного центру за спотворення тестів на коронавірус

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна