Чорногорія стала першою європейською державою, де вилікувалися всі хворі на COVID-19

 

У Чорногорії більше немає людей, що хворіють на COVID-19 – країна стала першою державою у Європі, де відсутні активні випадки коронавірусу.

Про це в понеділок, 25 травня, повідомив Інститут громадської охорони здоров’я Чорногорії.

Через 68 днів після виявлення першого випадку COVID-19 в Чорногорії станом на 24 травня не залишилося жодного активного випадку захворювання.

Міністр охорони здоров’я Кенена Храпович заявив у понеділок, що Чорногорія стала останньою європейською країною, яка зареєструвала COVID-19, і першою, якій вдалося викорінити вірус. Він підкреслив, що перемога над епідемією є спільним успіхом працівників системи охорони здоров’я та громадян.

“У наступні дні відповідальна поведінка та спільна охорона здоров’я – це наш козир, щоб продовжувати пишатися титулом вільної від коронавірусу держави, яка показала, що знає, як протистояти небезпечному ворогу, що підкорив всю планету”, – цитує міністра “Європейська правда”.

Інституту громадського здоров’я Чорногорії готовий оголосити про завершення епідемії на початку червня, якщо нових випадків зараження не буде і надалі.

Загалом там хворіли 324 людини.

Чорногорія послабила карантин 4 травня.

Туристичний сезон планує відновити з 1 липня.

Крім Чорногорії, Фарерські острови, автономний регіон Данії, є єдиною територією у Європі, де на даний момент немає пацієнтів з коронавірусом.

Читайте також:
У Гренландії вилікувалися всі хворі на коронавірус

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна