Суд арештував попільнянського стрільця Захаренка на два місяці без застави

 

Суд у Житомирі арештував на два місяці 58-річного Анатолія Захаренка, якого підозрюють у розстрілі сімох людей на березі ставка в селі Новоселиця.

Таке рішення в суботу, 23 травня, ухвалив Корольовський районний суд Житомира, повідомляє “Укрінформ“.

“Застосувати до підозрюваного Захаренка Анатолія Петровича запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком до 20 липня 2020 року до 3 год. 30 хв. без визначення розміру застави“, – зачитав ухвалу слідчий суддя Костянтин Шалота.

Під час судового засідання Захаренко сидів у скляному боксі в шоломі й бронежилеті – нібито щоб захиститися від можливої помсти АТОвців.

Сторона обвинувачення наполягала на застосуванні до підозрюваного взяття під варту на 60 діб без можливості внесення застави. Натомість захист просив суд про цілодобовий домашній арешт.

За словами судді Шалоти, Захаренко розповів, що “здійснював заходи необхідної оборони” після того, як отримав вогнепальне поранення у праву руку від одного із загиблих.
Він стверджував, що його життю загрожувала небезпека з боку семи загиблих осіб, які мали вогнепальну зброю.

Як повідомляла “Новинарня“, в ніч на 22 травня в селі Новоселиця Попільнянського району Житомирської області місцевий житель Анатолій Захаренко – орендар ставка – з мисливської рушниці розстріляв сімох людей, які приїхали на риболовлю (спершу двох – які сиділи з ним на березі, потім п’ятьох – які спали в сараї).
За інформацією заступника міністра внутрішніх справ Антона Геращенка, на березі ставу відпочивала компанія киян – старих знайомих, які вже не раз збиралися тут на риболовлю. Серед загиблих – троє військовослужбовців Національної гвардії, які нещодавно повернулися з ротації в зоні ООС.
На місці події правоохоронці вилучили п’ять одиниць зареєстрованої на учасників інциденту зброї.

Захаренку повідомили про підозру в умисному вбивстві.

За інформацією слідчого, підозрюваний раніше притягувався до відповідальності за адміністративні правопорушення та був фігурантом кримінальної справи.

Також відомо, що підозрюваний Захаренко фігурує у справі проти місцевого поліцейського начальника, який вимагав хабар за неперешкоджання у розведенні риби. Утім поліція області не пов’язує стрілянину та затримання біля ставу хабарника.

Читайте також:
Стрілянина на Житомирщині: серед вбитих – нацгвардійці, які повернулися з ООС

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна