Угорщина може запровадити жорсткіші правила для шукачів притулку

 

В Угорщині можуть запровадити жорсткіші правила для шукачів притулку і зобов’язати охочих звертатися із такими заявами до консульств за межами країни.

Про це в п’ятницю, 22 травня, інформує “Європейська правда” з посиланням на Reuters.

“Позиція Угорщини послідовна: якщо хтось втікає від переслідування, він має подати свою заявку у першій безпечній країні. Це про захист не тільки безпеки Угорщини, але й безпеки всього Європейського Союзу”, – написав речник уряду Угорщини Золтан Ковач у виданні Magyar Hirlap.

Заява з’явилася після того, як напередодні Угорщинапідкорилася рішенню Суду ЄС та відмовилася від прикордонних транзитних зон для шукачів притулку.

“Угорський уряд не погоджується з рішенням, ми вважаємо його ризиком для європейської безпеки, але як держава-член ЄС ми будемо дотримуватися всіх судових рішень”, – заявив прем’єр-міністр Віктор Орбан.

Гельсінський комітет Угорщини, який і подавав позов проти держави щодо закриття зон, привітав це рішення.

Водночас, правозахисники зазначили, що тепер шукачам притулку буде ще важче отримати притулок у ЄС через Угорщину, оскільки консульства зможуть відхиляти заявки, не надаючи доступ на територію країни.

Читайте також:
У Польщі послабили карантинні вимоги для робітників з України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна