У Сєвєродонецьку попрощалися з загиблим комбатом Сергієм Губановим. ФОТО

 

У Сєвєродонецьку Луганської області попрощалися із загиблим командиром батальйону “Луганськ-1” полковником поліції Сергієм Губановим. 

Церемонія прощання відбулася  в п’ятницю, 22 травня, в приміщені Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру.

Фото: пресслужба Луганської ОДА

Віддати шану полковнику прийшли бойові побратими з батальйону, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, командувач Національної гвардії України генерал-лейтенант Микола Балан, генерал поліції 1-го рангу Сергій Князев, керівники силових відомств та органів влади.

Фото: пресслужба Луганської ОДА

Заступник голови офісу президента Роман Машовець зазначив, що Сергій Губанов гідно і професійно захищав Україну від ворога і все, що лишається наступним поколінням – шанувати та пам’ятати героя.

Фото: пресслужба МВС

“Справжній командир, надійний товариш, патріот. Сєдой завжди був на передовій, в найгарячіших точках. Весь бойовий шлях полковника Губанова – це справжній військовий подвиг. До останнього дня свого життя Сергій боровся за свободу Батьківщини проти підлого агресора, що несе смерть і руйнування рідній Луганщині. І загинув, виконуючи свій обов’язок офіцера і українця”, – цитує міністра Арсена Авакова офіційний сайт МВС.

Фото: пресслужба Луганської ОДА

“Вимогливим, але мудрим і справедливим керівником, людиною честі із “золотим” серцем, істинним патріотом запам’ятають його бійці батальйону “Луганськ – 1”,  – зазначив у своїй жалобній промові голова Луганської обласної державної адміністрації Сергій Гайдай.

Фото: пресслужба Луганської ОДА

Голова Нацполіції Ігор Клименко зазначив, що “Луганськ-1”  під проводом Сергія Губанова не віддав жодного сантиметру рідної землі окупанту. 

“Свобода ніколи не буде безкоштовною”, – це слова Сергія. На жаль, вони стали трагічно пророчими. Завдяки принциповій позиції комбата, “Луганськ – 1″ боровся за кожен сантиметр Луганщини. Його ім’я та його подвиги вже увійшли в історію України. Ми повинні завжди про нього пам’ятати”,-  зазначив Ігор Клименко.

Фото: пресслужба Луганської ОДА

Як інформувала “Новинарня“, 20 травня на ворожій міні біля Трьохізбенки підірвався командир батальйону “Луганськ-1” полковник поліції Сергій Губанов.

За інформацією міністра Арсена Авакова, представники російських окупаційних військ дистанційно підірвали керовану міну на шляху командира батальйону “Луганськ-1″.

21 травня президент Володимир Зеленський надав звання Героя України з удостоєнням ордена “Золота Зірка” полковнику поліціїСергію Губанову.

Читайте також:
Загибель комбата Губанова пов’язана з боротьбою за контрабандні потоки між “ЛНР” і “ДНР”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна