“1+1” показав карту України без Криму, Нацрада йде з перевіркою

 

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення проведе перевірку ТОВ “Телерадіокомпанія “Студія 1+1” через показ в ефірі карти України без окупованого Росією Криму.

Відповідне рішення ухвалили на засіданні в четвер, 21 травня, у відповідь на звернення Служби безпеки України.

У своєму листі Служба безпеки України звернулася до регуляторного органу щодо факту показу телеканалом карти України без окупованого Криму.

“Моніторингом Національної ради 13 квітня зафіксовано розміщення у випуску новин “ТСН”, у сюжеті «Обвал цін» (о 20:25), мапи України без окупованої Автономної Республіки Крим із посиланням на карту нашої країни, оприлюднену на інтернет-сторінці міжнародної організації “Nord Pool Spot”. Це – енергетична європейська біржа, яка здійснює продаж електроенергії в країнах Європи (Норвегія)”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначили у Нацраді, канал порушив два пункти частини першої статті 59 Закону України “Про телебачення і радіомовлення”, якими телерадіоорганізацію зобов’язано дотримуватися законодавства України та вимог ліцензії і поширювати об’єктивну інформацію.

Перевірку планують провести після завершення карантину.

Як інформувала “Новинарня“, Нацрада ТБ відмовилася карати “1+1” за фейк про “секретні біолабораторії США”.

Читайте також:
Нацрада призначила позапланову перевірку каналу “112 Україна” через російський мультик на Великдень

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна