Зеленський запропонував Уляні Супрун долучитися до Нацради реформ – так, щоб вона відмовилася

 

Ексочільниця МОЗ Уляна Супрун заявила, що голова офісу президента Андрій Єрмак від імені президента Володимира Зеленського запропонував їй долучитися до Національної ради реформ.

Про це Супрун оголосила увечері в середу, 20 травня, на сторінці у фейсбуці.

“Під час зустрічі Єрмак озвучив бажання (своє і начебто президента також), аби я долучилася до Національної ради реформ”, – написала Супрун.

На її запитання щодо планів реформ, структуру, функціоналу та повноважень комітету в ОП не відповіли.

На запитання про загрозу дублювання функціоналу уряду та міністерств й майже гарантованих конфліктів відповіді також не було.

За 10 хв зустрічі, розповідає Супрун, Єрмак відлучився “для телефонної розмови” і більше не повернувся.

Ексочільниця МОЗ вважає, що цю зустріч влаштували “для галочки”, а насправді не було ніякої пропозиції.

“У мене склалося враження, що голова офісу президента організував цю зустріч скоріше через чиєсь доручення і “для галочки”. Фактично в реальності не було ніякої пропозиції доєднатися до Нацради реформ. Виглядає так, що все було зроблено для того, щоб згодом можна було стверджувати, що Уляні Супрун пропонували, але вона не захотіла“, – підкреслила ексочільниця МОЗ.

На її думку, 20 травня президент на пресконференції вкотре “наговорив безліч дурні й брехні про медичну реформу” та фантастики про нібито ефективну протидію COVID-19 урядом.

“Це суперечить фактам і здоровому глузду. Зокрема, слова президента під час пресконференції суперечать тому, що мені озвучували Єрмак та Ольшанський на початку зустрічі про підтримку змін. Такий спосіб роботи і комунікації — це шлях до поразки не лише Володимира Зеленського, Андрія Єрмака та їхньої політичної сили. Це шлях до поразки всієї країни”, – резюмувала Супрун.

Читайте також:
Рабство для медиків, страждання для пацієнтів, – Супрун про перегляд медреформи

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна