Рабство для медиків, страждання для пацієнтів, – Супрун про перегляд медреформи

 

Колишня очільниця Міністерства охорони здоров’я Уляна Супрун назвала плани уряду щодо повернення старих методів фінансування системи охорони здоров’я “кроком у минуле”.

Про це вона написала у вівторок, 5 травня, у фейсбуці.

“Називати “поліпшенням реформи” боягузливий крок у минуле – значить брехати і зневажати всіх українців, у тому числі медиків, які заслуговують на гідну і справедливу винагороду за свою роботу”, – вважає Супрун.

Справжня трансформація системи охорони здоров’я, на її думку, не може бути втілена в умовах, коли влада боїться викликати критику і хоче тільки подобатися.

“Не можна трансформувати рівень медичної допомоги у лікарнях і поліклініках, коли ти дивишся на медиків як на електорат/потенційний ризик для місцевих виборів восени. Сьогодні і Зеленський і Радуцький, і Степанов захищають виключно власні політичні інтереси і статус-кво давно діючих у регіонах медичних еліт і фармацевтичної мафії”, – наголосила ексурядовиця.

Супрун зазначила, що співпраця влади і людей зі сумнівною репутацією заради рейтингів може перетворити “всю країну на дурдом”.

“Медикам – зрівнялівку і рабство, пацієнтам – страх, страждання і смерть, Зеленському та ко – закордонні клініки і високі рейтинги. Українцям час дорослішати, вимикати телевізор і розуміти наслідки власних рішень”, – додала вона.

Як інформувала “Новинарня“, нещодавно Супрун заявила, що українці можуть залишитися без ліків й вакцин через дії МОЗ.

Читайте також:
У МОЗ заявили про підвищення зарплати медиків на 50%

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна