Зеленський назвав Авакова “потужним” міністром, який має довести справу Шеремета до кінця

 

Президент Володимир Зеленський вважає Арсена Авакова потужним міністром внутрішніх справ.

Як передає “Новинарня“, про це він заявив у середу, 20 травня, на пресконференції біля Маріїнського палацу в Києві, приуроченій до річниці його перебування на посаді.

Чи потужний він (Аваков) міністр? Так. Чи складна у нас ситуація? Так. Його сьогоднішня відповідальність – справа Шеремета. Він почав цю справу, він повинен її довести до кінця, до результату – щоб усі, хто дійсно вбив Шеремета, були покарані”, – сказав Зеленський.

За його словами, кримінальна справа про вбивство журналіста Павла Шеремета не така однозначна, як справа про вбивство громадської діячки Катерини Гандзюк.

“Є, на жаль, декілька трагічних справ у нашій країні. З приводу Катерини Гандзюк – за мою каденцію люди, які вбили, посаджені. Є питання, хто замовив. У нас є відповідь. Ми знаємо, хто замовив. Зараз ця справа уже повністю передана до суду. І суд, я впевнений, дасть справедливий вирок – і замовники сядуть за ґрати, не замовник, а замовники.

Що стосується справи Шеремета – вона більш складна. Однозначна вона чи ні? Я теж не знаю… Зараз цю справу веде і відповідає за неї Арсен Аваков. Це його справа, і він відповідальний за результат цієї справи.

Якщо доведе слідство і суд, що ті люди, вбивці, вони сядуть. Якщо ні, то будуть відповідати ті люди, які довели цю справу до суду, звинуватили невинних людей. З усіма цими справами ми точно розберемося”, – пообіцяв президент.

Він зазначив, що готовий долучатися до всіх резонансних справ, зокрема справ Майдану, Гандзюк, Шеремета тощо.

Читайте також:
У суспільства зіпсоване сприйняття цієї справи, – Венедіктова про вбивство Шеремета

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна