Масові заворушення в Нових Санжарах: суд оштрафував двох учасників

 

Новосанжарський районний суд Полтавської області затвердив дві угоди про визнання вини між учасниками масових заворушень у Нових Санжарах і правоохоронцями. Кожного обвинуваченого оштрафували на 850 гривень.

Про це в середу, 20 травня, повідомила пресслужба прокуратури Полтавської області.

“Вироками суду двоє жителів Новосанжарського району визнані винними у блокуванні транспортних комунікацій шляхом влаштування перешкод, тобто за ч. 1 ст. 279 КК України. Окрім цього, кожному з них призначене покарання у виді штрафу, а саме: 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 грн”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що мешканці, усвідомлюючи свої дії, залишили два трактори на проїжджій частині дороги, заблокувавши таким чином, рух громадського та іншого транспорту.

Читайте також:
СБУ відреагувала запізно, – Зеленський про причину сутичок у Нових Санжарах

Як інформувала “Новинарня“, вранці 20 лютого літак із громадянами України та інших країн, евакуйованими з китайського Уханя, приземлився у аеропорту “Бориспіль” на дозаправку. З Києва він вирушив у Харків.

Усі ці люди не є хворими на коронавірус і не мають жодних симптомів вірусного захворювання. Їх було вирішено доправити на територію медичного центру Національної гвардії України “Нові Санжари” в Полтавській області. Там вони протягом 14 днів перебуватимуть в обсервації із забезпеченням суворого режиму санітарного-епідеміологічного контролю та безпеки.

Місцеві мешканці організували протести проти розміщення евакуйованих з Уханя в Нових Санжарах. Зокрема, протестувальники перекрили міст через річку Ворскла, а коли автобуси з евакуйованими співвітчизниками все ж проїхали, закидали їх камінням.

Поліція відзвітувала про затримання 24 осіб. Згодом 23 особи відпустили (крім того, хто наїхав автівкою на правоохоронців).

Депутати Новосанжарської селищної ради звернулися до президента та заявили, що вони категорично проти розміщення евакуйованих Уханя в селищі. За словами депутатів, у Нових Санжарах немає ніяких умов для перебування карантинного типу, оскільки немає ізоляторів, боксів чи належної вентиляційної системи.

Читайте також:
“Європа епохи Середньовіччя”: Зеленський відреагував на сутички в Нових Санжарах

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна