Польща може відкрити кордони у середині червня

 

У Польщі розглядають можливість зняти в середині червня обмеження на перетин кордону, впроваджені через пандемію COVID-19.

Про це заявила заступниця прем’єр-міністра РП Ядвіга Емілевич в інтерв’ю Polsat News.

“Ми допускаємо, що якщо кількість заражень зростатиме не швидше, ніж зараз, ми зможемо відкрити кордони після 15 червня. Я кажу про це з великою обережністю”, – зазначила вона.

Емілевич зауважила, що не виключає створення “туристичних зон” із сусідами Польщі. Зокрема, такий варіант розглядається для Німеччини.

“Якщо у країнах, які межують з нами, буде контрольована епідемічна ситуація, аналогічні нашим стандарти безпеки та гігієни, і вони висловлять готовність відкрити кордон з нами, то ми будемо діяти за принципом партнерства”, – зазначила заступниця прем’єра.

Водночас польська авіакомпанія LOT з 1 червня поступово відновлюватиме пасажирські авіаперевезення, зупинені у березні в рамках боротьби з поширенням коронавірусу, пише RMF24.

Перший етап – відновлення внутрішніх рейсів, спрямованих на підтримку бізнесу й туризму. Мова йде пр овикористання восьми аеропортів, зокрема, Варшави, Гданська, Кракова, Жешува, Щеціна, Вроцлава, Познані і Зеленої Гури.

Наступні ж етапи плану залежатимуть від епідемічної ситуації в Польщі й у світі.

Нагадаємо, держави ЄС починають знімати карантинні обмеження на в’їзд.

Читайте також:
“Найбільша загроза – Росія”: Дуда затвердив стратегію нацбезпеки Польщі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.