На Донеччині суд оштрафував чоловіка за поширення фейків про пандемію COVID-19

 

Артемівський міськрайонний суд Донецької області 14 травня оштрафував на 170 гривень чоловіка, який поширив у соцмережі неправдиве повідомлення про пандемію COVID-19.

Про це у вівторок, 19 травня, інформує пресслужба суду.

“3 березня 2020 року о 21:00 громадянин Є. розмістив у фейсбук-групі “Вільний Бахмут” зображення, в якому містилася неправдива інформація, поширення її могло ввести в оману суспільство, призвести до неправильного сприйняття ситуації навколо пандемії коронавірусу COVID-19, і блокувати функціонування “гарячої лінії” СБУ, чим скоїв правопорушення, передбачене статтею 173-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення”, – йдеться у повідомленні.

Чоловік визнав свою провину. Він пояснив, що виклав певну інформацію у інтернет-спільноті, проте коли дізнався про її фейковість, то видалив допис і спростував його.

Суд оштрафував правопорушника у розмірі десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – на 170 гривень.

Сьогодні це рішення ще не набрало законної сили, апеляційна ухвала до суду не надходила.

Читайте також:
СБУ викрила 370 інтернет-агітаторів, що поширювали фейки про коронавірус

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.