Слідчі СБУ встановлюють повні анкетні дані російських снайперів, які вбили воїна ЗСУ

 

Слідчі Служби безпеки України проводять розслідування за фактом участі в обстрілах позицій Збройних сил України снайперів спецпідрозділу ФСБ Російської Федерації.

Про це в понеділок, 18 травня, повідомили в пресцентрі офісу генерального прокурора України.

“Слідство отримало відеоматеріали, які підтверджують причетність до злочину групи снайперів центру спеціального призначення ФСБ РФ. Встановлюються повні анкетні дані громадян країни-агресора для їх ідентифікації та складання повідомлення про підозру, а також подальшого притягнення до відповідальності”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що кримінальне провадження було зареєстроване в лютому 2020 року.

Слідчі встановлюють обставини загибелі військовослужбовця ЗСУ та отримання вогнепального поранення ще одним українським військовим внаслідок обстрілу снайперською групою позицій Збройних Сил України у районі населеного пункту Новотошківське Попаснянського району Луганської області.

Наразі проводяться необхідні слідчі розшукові дії та судові експертизи, допитуються свідки.

Як інформувала “Новинарня“, 7 травня 2020 року пресцентр штабу операції Об’єднаних сил поширив відео української розвідки про те, що наприкінці лютого 2020 року в Попаснянському районі Луганщини діяла група снайперів із Росії – кадрових військовослужбовців ФСБ РФ.

Пересування групи у складі командира, двох снайперів та оператора технічної розвідки відбувалося по позиціях 4-ї мотострілецької бригади 2-го армійського корпусу окупаційних військ.

У складі групи:

  • командир групи – позивний “Сокол”, кадровий військовий ФСБ Росії;
  • оператор технічних засобів – Олександр Петров “Русак”, кадровий військовий ФСБ Росії з м. Москва;
  • снайпер – позивний “Макар”;
  • командир розрахунку – в/с 4 омсбр Мусаєв Рустам Акінжанович, 04.04.1986 р.н.;
  • стрілець 4 омсбр – Свиридов Олександр Васильович, 10.05.1957 р.н.

Саме ця група 27 лютого цього року вбила українського воїна – молодшого сержанта Володимира Федченка.

У 93-й бригаді доповнили, що отримане розвідкою відео – звітний матеріал групи снайперів Центру спеціального призначення ФСБ Росії. Зйомка ведеться нашоломною групою старшого групи – Сокола.

Читайте також:
На Луганщині від кулі снайпера загинув головний сержант взводу 93 омбр Володимир Федченко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна