Рейтинги партій: до Верховної Ради проходять лише 4 політичні сили

 

Якби парламентські вибори відбулися найблиджим часом, перемогла б нинішня владна партія “Слуга народу”, яку зараз готові підтримати 34% серед тих, хто буде голосувати та визначився із вибором.

Про це свідчать результати великого соцопитування, проведеного групою “Рейтинг” 12-13 травня 2020 року.

За проросійську партію “Опозиційна платформа – За життя” висловлюються 15,1%, “Європейська солідарність” набирає 14,0%, “Батьківщина” – 9,2%.

Біля межі 5% бар’єру – “Сила і честь” – 4,7% та Радикальна партія Ляшка – 4,0%.

Приблизно 3,4% готові підтримати Партію Шарія, 3,1% – “Українську стратегію Гройсмана”, 2,6% – “Свободу”, 2,5% – “Голос”.

Таким чином, додолають бар’єр 5% і теоретично потрапляють до нової Верховної Ради за партійними списками чотири політичні сили (замість нинішніх п’яти) – “СН”, “ОПЗЖ”, “ЄС”, “Батьківщина”.

При цьому порівняно з показником виборів-2019 рейтинг “Слуги народу” просів майже на 10%.

Серед інших, привертає увагу приріст підтримки “ЄС” (+5,9%) та втрата “Голосу” (-3,2%).

Соціологічна група “Рейтинг” провела опитування 12-13 травня 2020 року. Аудиторія: населення України віком від 18 років і старше в усіх областях, окрім тимчасово окупованих територій Криму й Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Метод опитування  CATI (computer – assisted telephone interviews – телефонні інтерв’ю з використанням комп’ютера). На основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Вибіркова сукупність: 3000 респондентів. Похибка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше ніж 1,8%.

Читайте також:
Рік Зеленського в соціології: курс – неправильний, але є довіра і підтримка

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна