У Нідерландах відхилили більш як 5 млн бракованих медичних масок із Китаю

 

У Нідерландах після тестування остаточно відхилили понад 5 мільйонів медичних масок-респіраторів через неналежну якість. Більшість цих масок були виробництва Китаю.

Про це повідомляє нідерландський портал NOS.

Як відомо, ще в березні в лікарнях Нідерландів із 1,3 мільйона придбаних масок стандарту FFP2 було відкликано 600 тисяч. Надалі подібна практика продовжилася, відхилили також 3,9 млн масок.

За інформацією NOS, за останні тижні міністерство охорони здоров’я, добробуту та спорту Нідерландів отримало з-за кордону 47,2 мільйона медичних масок, із них близько 11 відсотків було остаточно відхилено.

Використовуючи такі маски під час лікування пацієнтів із коронавірусом, медики наражаються на небезпеку, адже маски погано прилягають до обличчя та мають неякісні фільтри.

“Якщо придбана партія масок виявиться несправною, робиться спроба стягнути втрати з постачальника. Міністерство не повідомило, чи було це успішно у всіх випадках”, – зазначає видання.

“Можна сподіватися, що ці маски все ж можна використовувати, наприклад, поза системою охорони здоров’я”, – ідеться в статті.

Читайте також:
Китай продав Чехії та Іспанії браковані тести на COVID-19, – ЗМІ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна